Vi i Bergslagskyrkan har i många år drivit en secondhandaffär, men önskar nu vid ett föreståndarskifte koppla detta närmare till församlingens arbete. Vi vill med Jesus i centrum vara en varm och utåtriktad gemenskap där alla, inklusive nästa generation och de som har det svårt, finner liv och börjar leva för Gud.

Därför önskar vi nu med vår secondhandaffär som grund tydligare kunna hjälpa människor i Nora som har det svårt till ett mer meningsfullt liv av sysselsättning och gemenskap. Vi har tänkt att det kan göras i koppling till LP verksamheten. Din roll som ansvarig för detta skulle bestå i ett ansvar för secondhandaffären, samt att leda affärens volontärer och praktikanter. Du skulle alltså tillsammans med oss söka bygga upp ett pionjärt socialt arbete där inte bara prylar återanvänds och står i centrum, utan ett arbete där människor som tidigare haft det svårt står i centrum och kan få en andra chans. Det finns stora möjligheter till att vara med och påverka och bygga upp arbetet från början.

Nora – Så liten stad, så mycket smak / är trästaden som ligger i Bergslagen. Stadskärnan har ca 6500 och knappt 11 000 personer i hela kommunen. Nora erbjuder en vacker och naturskön idyll, känd för de tre små gummorna och egentillverkad glass, vilken snart firar hundraårsjubileum. 😊

Vi söker dig som:

  • Älskar Jesus och människor.
  • Som är relationsbyggande och kontaktskapande.
  • Som kan leda andra framåt.
  • Som inte är rädd för utmaningar, utan kan jobba pionjärt.

Tjänsten är på 100 %. Erfarenhet av kristet socialt arbete är meriterande och viktigt, vi önskar dessutom att du har b-körkort.

Du kommer att jobba tillsammans med församlingens ledning och pastor. Rekrytering sker fortlöpande, så välkommen med din ansökan redan idag. Maila in den till ordförande på: kenthmillard@hotmail.com

Vill du veta mer eller har frågor kontakta personalansvarig; Ruth Almlöv på 073 061 0032.