Ett nytt år väntar och vi blickar automatiskt tillbaka på det år som gått. Min känsla är att alla de sista åren varit turbulenta, men att detta år ändå ligger i topp. Världen kommer oss närmare med globaliseringen och terrordåd i Europa och presidentval på andra sidan Atlanten kan även börja kännas närgångna i idylliska Nora. Krigen som förra året påbörjade den största flyktingkrisen i historien härjar fortfarande och vi ser dagligen konsekvenserna av detta. Vårt land har gått från att tala om ett Europa som tar emot människor på flykt till att stänga gränser och tala om svenska värderingar som ingen riktigt vet vad de är.
Handlar svenska värderingar nu om att utvisa pojkar som har börjat bygga sina liv i Sverige?
Vi ger oss nu in i den kallaste tiden på året, i mina ögon är det dock inte bara termometern som visar kallgrader. Klimatet har hårdnat på flera sätt. Då undrar jag; är detta året då du kommer tillbaka Jesus? Är detta året då Guds rike ska fullbordas och jorden upprättas fullt ut?

Mitt i denna turbulenta tid kan vi ändå glädjas av att få förtrösta på den gode, allsmäktige Guden som Bibeln beskriver. Guden som inte har glömt människan, utan trots allt har hela världen i sin hand. Guden som sände sin son Jesus till världen för att visa oss vem Gud är. I dag vaknade jag med en sångstrof på hjärnan; Jesus Han är svaret för vår värld i dag, och Han har makt att göra under än idag. Frågan är om vi som Guds folk fortfarande tror detta, eller om våra hjärtan också har hårdnat? Världen vet inte om att Jesus är svaret, att bara Jesus är räddningen för vår värld. Låt oss stå tillsammans i bön detta år för att göra svaret på världens frågor mer känd. Låt oss anta utmaningen i att själva bli bönesvaret genom att leva med ett annat perspektiv i våra vardagliga liv och så göra Jesus mer känd utöver vår värld och i Nora.

Gott nytt, välsignat år! / Anna